Over ons

Bewindvoerdersplaza is onder de naam Mareel Belastingadviseurs in 2013 gestart met het geven van cursussen aan bewindvoerders. Dit wordt vanaf 2015 gecontinueerd onder de naam Bewindvoerdersplaza met een uitbreiding van de dienstverlening. De volgende ondernemers staan paraat om bewindvoerders terzijde te staan.

remco-ruinemans

Remco Ruinemans RB

Remco is een ervaren belastingadviseur die zich in sterke mate bezig houdt met inkomstenbelasting en toeslagen. Remco is in de periode 2005 tot en met 2013 actief geweest als aangiftemedewerker en belastingadviseur voor diverse accountantskantoren. In 2013 is Remco als zelfstandige verder gegaan, en is hij onder meer gestart met het geven van cursussen aan bewindvoerders onder de naam Mareel Belastingadviseurs. In 2014 en 2015 is deze activiteit verder uitgebreid in samenwerking met mr. Richard van Rijssen van M&R Belastingadviseurs. Vanaf najaar 2015 gaan de activiteiten verder onder de naam Bewindvoerdersplaza.

persoon-2

Mr. Richard van Rijssen

Richard is een ervaren fiscaal jurist die samen met mr. Margre van Dongen onder de naam M&R Belastingadviseurs voor diverse
accountants- en administratiekantoren werkzaam is. Richard en Margre verzorgen onder de naam M&R Tax Academy cursussen voor met name accountants en belastingadviseurs. De beroepsorganisaties voor accountants en belastingadviseurs kennen punten voor permanente educatie aan deze cursussen toe. Daarnaast is Richard jarenlang actief geweest als docent belastingrecht voor Markus Verbeek Praehep. Richard geeft sinds mei 2014  samen met Remco cursussen aan bewindvoerders. 

persoon-3

Mr. Margre van Dongen

Margre van Dongen is al sinds 1995 als fiscaal jurist actief. Zij heeft onder meer gewerkt bij
Berk Accountants en Ernst & Young. Margre is sinds 2015 betrokken bij bewindvoerdersplaza voor het mede invulling geven aan het kenniscentrum.   

empty

Jacques Raaijmakers RB

Jacques Raaijmakers RB is een zelfstandig belastingadviseur die door Bewindvoerdersplaza wordt ingehuurd voor het mede geven van de cursus ‘omgaan met belasting- en toeslagschulden’.
Jacques is sinds 1978 actief in het fiscale vak voor de Belastingdienst, Berk Accountants, Ernst & Young, KPMG Meijburg & Co. en Flynth adviseurs en accountants. Sinds 2012 is hij actief als zelfstandig belastingadviseur.
Jacques heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in de deelgebieden loonheffingen, sociale verzekeringen, invordering, aansprakelijkheid en formeel belastingrecht.
Jacques heeft een aantal boeken geschreven. Wij vermelden graag:

  • FED Fiscale Brochure Fiscale aansprakelijkheidsbepalingen in de Invorderingswet 1990 (2016);
  • Aansprakelijkheid in Belastingzaken, Fiscale Monografie nr. 73 (4e druk 2014);
  • Boom Basic Invordering (2012);

Daarnaast is Jacques mede-auteur van de Cursus Belastingrecht, Fiscaal Commentaar Invorderingswet 1990.

Jacques heeft veel ervaring als docent en/ of inleider voor diverse organisaties van
accountants en/ of belastingadviseurs.